srlaten

Спортисти великог срца

Бројни српски спортисти ангажовали су се на помоћи погођеном становништву након поплава у Србији.

Ovo je za Srbiju i BosnuБивши фудбалер Дејан Станковић ће преко своје фондације „Дејан Станковић за Србију“ прикупљати средства за куповину намирница, одеће и лекова, као и за санацију након завршетка трагичних непогода, саопштило је Министарство спорта и омладине.

„Жеља ми је да искористим свој углед да помогнем Србији и да окупим што више спортиста из иностранства који су изразили жељу да помогну“, рекао је Станковић.

Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић донирао је угроженима новац (500.000 долара) освојен на турниру у Риму, док је његова фондација “Новак Ђоковић” за три дана сакупила 100.000 долара за санацију вртића и школа.

На теренима Тениске академије Типсаревић у Београду данас ће бити одржан ревијални хуманитарни меч између српских репрезентативаца, стонотенисера Александра Каракашевића и тенисера Виктора Троицког, а приход са меча намењен је угроженима од поплава. Меч је заказан у 15 сати у Спортском центру „11. април“, где се већ три дана одржава хуманитарна акција прикупљања помоћи жртвама поплава, а судија ће бити тенисер Јанко Типсаревић.

Тенисерка Ана Ивановић, национална амбасадорка Уницефа у Србији, посетила је канцеларију ове организације у Београду и донела помоћ од милион динара за угрожене у катастрофалним поплавама

Фудбалски савез Србије донирао је 15 милиона динара угроженом становништву како би се што хитније санирале најтеже последице катастрофалних поплава.

Одбојкашки савез Србије (ОСС) одлучио је да хитно уплати милион динара као први корак помоћи угроженима и упутио апел Светској одбојкашкој федерацији (ФИВБ) и Европској одбојкашкој конфедерацији (ЦЕВ) за помоћ и подршку.

 

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …