srlaten

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком милешевским г. Атанасијем, отправницом послова у амбасади Србије у Подгорици гђа Јелисаветом Чолановић и представницима хуманитарне организације „Стара Рашка“ посетио је две породице у селима надомак Пљеваља које су, у склопу пројекта „Економског оснаживања севера Црне Горе“, добиле по једну стеону јуницу.

„Ово је велики дан за нас. Тим речима се најбоље описује расположење које смо затекли у породичним домовима Чамџића и Дромњака приликом нашег доласка. Ови вредни људи добили су по једну стеону јуницу чиме је економски оснажено њихово пољопривредно газдинство. Срдачно су нас угостили уз велику захвалност и незаобилазно српско гостопримство. Уз благослов владике Атанасија, наздравили смо за здравље и напредак у њиховим домовима али и за опстанак српског народа у овим крајевима.“ – рекао је директор Гујон након обиласка породица.

У Парохијском дому Светог Ђорђа на брду Гуке изнад Пљеваља уприличена је пригодна свечаност на којој су уручени уговори о подели стеоних јуница вишечланим породицама из северних крајева.

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону је за поделу 20 стеоних јуница и 20 телади домаћинствима на северу Црне Горе издвојила укупно 5 милиона динара подршке.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …