srlaten

Српска православна школа у Јоханесбургу

У јединој српској православној црквено-школској општини на афричком континенту, у Јоханесбургу, при храму св. Томе, основана је „Школа свети апостол Тома“.
Школа је настала спајањем већ постојеће ликовне секције и фолклора, а поред разних ликовних вештина, изучавања домаће радиности и традиције и разноврсних фолклорних игара, у школи ће наша деца учити српски језик и ћирилицу, математику, историју, музичко и веронауку. Потпуно волонтерски и са пуно љубави, знања, искуства и ентузијазма, о деци ће се бринути и учити их Мирјана Христова, Татјана Ђукић из КУД-а Балкан, отац Пантелејмон, а у перпсективи се планира ангажовање још учитеља.
Поред осталих многобројних активности, намера је да сва деца из „Школе свети апостол Тома“, учествују у црквеним славама и прославама, приређују изложбе и концерте, ангажују се у школском квизу и на конкурсима који се организују у отаџбини. Чланови Црквеног одбора из Јоханесбурга надају се подршци Министарстава просвете и културе и Канцеларије за дијаспору Владе Србије.
Српска православна школа ће тесно сарађивати са Црквеним одбором у Јоханесбургу и бити под духовним руководством старешине храма архимандрита Пантелејмона.

Check Also

Одржани „Дани српске културе на Криту“

Mанифестација „Дани српске културе на Kриту“ одржана је од 16. до 20. августа у градовима …