srlaten

Српски филмови у Штутгарту

Три домаћа филма – „Монтевидео, Бог те видео“, „Љубав и други злочини“ и „Тилва Рош“ приказани су у оквиру Дана српског филма у Штутгарту, у организацији Српске академске мреже Никола Тесла. Дани српског филма одржани су од 9. до 12. новембра 2012. године, у Генерационенхаус Хеслаху у Штутгарту. Филмови су пројектовани с енглеским титлом.

У питању су три међународно награђивана филма која, према мишљењу организатора, представљају емотивну и разнолику Србију, пуну хумора и озбиљних мисли истовремено. У фокусу овогодишње ревије били су млади, који откривају свет одраслих, пуни снова, чежње и неукротиве енергије.

Први пут ова идеја појавила се прошле године када је одржано вече српског филма на коме је приказан филм „Седам и по“. Како је посета била изнад очекивања, ове године понуда филмова је проширена. Пројекат су помогли Филмски центар Србије и Туристичка организација Србије. Организатори очекују убудуће ширу подршку како би ова манифестација постала редовна и још боља.

Српска академска мрежа Никола Тесла је непрофитно удружење са седиштем у Штутгарту, које реализује пројекте у области образовања, културе и интеграције српске заједнице у друштвени живот Немачке. Циљ им је да кроз своје активности омогућују сарадницима и члановима умрежавање, нове контакте, учешће на стручним семинарима – конференцијама и тимски рад на занимљивим пројектима.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …