srlaten

Срби у Аустралији повезују две земље

извор: Танјуг

БЕОГРАД – Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић и делегација парламента Аустралије коју предводи заменик председавајућег Представничког Дома парламента Стив Џорџанс сложили су се данас у Београду да српска дијаспора у Аустралији представља важну спону за развој блиских односа две земље.

Како је наведено у саопштењу кабинета председника парламента, обе стране су се заложиле да заједно доприносе очувању и промоцији српске културе и језика са циљем снажења позитивног имиџа који Србија има у Аустралији, а аустралијска делегација је показала и посебан интерес за могућности инвестирања у пољопривреду и рударство.

Стефановић је пожелео добродошлицу члановима делегације Аустралије и истакао да се српска страна залаже за унапређење парламентарне, а посебно економске сарадње.

Он је истакао значајну улогу Парламентарних група пријатељства два парламента, док је шеФ делегације Джорџанс указао на чињеницу да су скоро сви, уједно и чланови парламентарне групе пријатељства Аустралије са Србијом.

На састанку је, такође, истакнут и значај развоја културне сарадње две земље, наведено је у саопштењу.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …