srlaten

Обавештење за удружења која учествују на Kонкурсу

Регистрација и пријава

Обавештавају се организације и удружења која су се већ једном регистровала на порталу www.konkursi.dijaspora.gov.rs,  односно имају свој налог, да не улазе поново у процес регистрације већ да се улогују на постојећи налог путем мејла и лозинке које већ поседују.

Уколико је лозинка заборављена, постоји опција ,,Заборављена лозинка“ којом лозинка може да се обнови а након уласка на налог могуће је и променити је жељеним карактеримa.

Банковне инструкције

У вези са налозима за плаћање обавештавамо вас да иностране банке инсистирају да се приликом испостављања налога (swift) обавезно достављају и кореспондентске банке. Наиме, неопходно је да се, осим банке код које ино партнер има рачун, у инструкцији за плаћање буде наведена и кореспондентска банка те банке.

Потребно је да од својих ино партнера тражите јасне и прецизне инструкције за уплату као и да инструкције садрже кореспондентску банку. Осим тога, уколико постоји податак који се мора навести приликом  плаћања тај податак обавезно мора бити наведен.

Накнадно достављање тражених података преко целог низа иностраних банака и траје и ствара додатне трошкове које ће сносити корисник добијених средстава на конкурсу па је у интересу самих корисника да инструкције за уплату буду прецизне.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …