srlaten

Изабран нови председник Савеза Срба Словеније

Извор: Савез Срба Словеније

За новог председника савеза Срба Словеније изабран је Владимир Кокановић, за новог генералног секретара Данијел Игрец, док су чланови Савеза остали Весна Бајић Стојиљковић, Јасмина Крапше и Милош Демоњић, одлучено је на ванредној скупштини Савеза.

Седница Савеза одржана је у недељу у Парохијском дому Српске православне цркве у Љубљани, а поред новог руководства изабрани су Председништво, Извршни одбор, Генерални секретаријат, Надзорни одбор, Дисциплинска комисија и Савет.

На седници су представљени и досадашњи пројекти, попут увођења српског језика као допунске наставе у словеначким основним школама, у оквиру ког је реализовано и неколико предавања у Марибору, Љубљани, Постојни и Коперу.

Такође, у јулу прошле године спроведено је путовање деце у Србију уз помоћ Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије, а под покровитељством председника Србије.

Како се наводи, Савез ће до краја године реализовати и пројекат Свесрпски сабор, захваљујући подршци Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, којим ће бити обухваћени разноврсни културни и едукативни садржаји.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …