srlaten

Арно Гујон разговарао с представницима Срба и градоначелником Куманова

Арно Гујон, директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону је у својој службеној посети Северној Македонији (18-19.јун), где је у разговору с представницима Срба, пренео спремност Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, да кроз суфинансирање пројеката помаже њихове напоре да сачувају свој идентитет у овој земљи. Он се, такође, састао с градоначелником Куманова Максимом Димитријевским с којим је разговарао о подршци српској заједници у овом граду.

 

 

Гујон је имао састанак с председником КУД-а „Српски вез“ Далибором Китановићем и члановима овог друштва које је ангажовано на очувању српског језика и културе у Македонији. Он је отворио концерт КУД-а „Српски вез“ поводом девете годишњице њиховог рада и поручио фолклорашима да на најлепши могући начин чувају српску културу и идентитет у Северној Македонији.

Заједно с амбасадорком Србије у Северној Македонији Невеном Јовановић, Арно Гујон је положио венац испред крипте цркве Светог Архангела Михаила у Скопљу где почивају српски војници страдали у Првом светском рату. Такође, посетио је спомен-костурницу на брду Зебрњак подигнуту у част погинулим српским војницима током  Кумановске битке  у  Првом балканском рату и манастир Светог Ђорђа у Старом Нагоричану, задужбину краља Милутина из 14. века.

 

 

 

 

Check Also

a

Претплатите се на е-билтенПретплатите се за примање најновијих и најважнијих новости директно електронском поштом. Нећемо …