srlaten

Арно Гујон са Србима из Федерације БиХ

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састаће се данас с начелницима општина Дрвар, Гламоч и Источни Дрвар, представницима српских удружења и свештенством у Дрвару и Гламочу.

Гујон је тродневну посету Босни и Херцеговини започео у уторак обиласком Босанског Грахова у којем су током протеклог рата све куће спаљене. Разговарао је с челницима Општине и представницима локалних удружења и представио могућности пројектне подршке коју Управа може да им пружи.

„Овде сам лично могао да се уверим у сву тежину положаја нашег народа на овим просторима али и њихову љубав према завичају и несаломљив крајишки дух који је многе од њих одржао на вековним огњиштима. Искористио сам прилику да обиђем цркву Светих апостола Петра и Павла где сам са граховским свештенством упалио свећу у спомен мештанима овог краја који су страдали у отаџбинском рату од 1991-95. године”, изјавио је Гујон.

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону сутра путује у Босански Петровац, где ће разговарати с Махмутом Јукићем, начелником Општине и Немањом Давидовићем, председником Скупштине Општине као и са представницима неколико српских удружења.

Check Also

Селаковић и Гујон с дијаспором у седишту СНО у Чикагу

Министар спољних послова Никола Селаковић поручио је Србима у Чикагу да су држави Србији, као …