srlaten

Арно Гујон уручио „Златну значку“ културним посленицима из Србије, региона и дијаспоре

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон присуствовао је данас 46. по реду додељивању „Златне значке“ Културно-просветне заједнице Србије културним посленицима из матице, региона и дијаспоре. Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону дугогодишњи је партнер ове престижне награде.

„Златну значку Културно-просветне заједнице Србије добио сам 2018. године, а данас сам имао посебно задовољство и част да је доделим истакнутим културним посленицима из Србије, региона и дијаспоре. Владета Јеротић је говорио да је најважније имати континуитет. Ово признање, које се 46. годину за редом додељује, баш као и данашњи лауреати, који су свој живот посветили културном стваралаштву, потврда су српског културног континуитета у матици и расејању.

Многи Срби су носиоци тог континуитета у свету. Они су светски али и наши. Они доприносе светској али и нашој националној култури. Јер једно не може без другог. Достојевски, Волтер и Селимовић не би били светски да нису пре тога били руски, француски односно српски писци.“ – рекао је директор Гујон у свом поздравном говору на сцени „Раша Плаовић“ Народног позоришта у Београду.
Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону заједно са Министарство културе и информисања дугогодишњи је покровитељ ове престижне награде.

Check Also

Гујон: Задовољство је било угостити наше сународнике из С. Македоније

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон угостио је данас …