srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Вести >>> Аустријско-српско друштво уз Србију на путу ка ЕУ

Аустријско-српско друштво уз Србију на путу ка ЕУ

Влада Републике Србије – Преговарачки тим за вођење преговора са Еврoпском унијом, позвао је Аустријско-српско друштво (АСД) на свеобухватну сарадњу у процесу преговора о чланству Србије у ЕУ, саопштава ово Друштво.

austrijsko-srpsko-drustvo1

„Сарадња би подразумевала комуникацију са српском дијаспором у Аустрији и аустријским званичницима, организацију панел-дискусија и других стручних скупова, као и медијску промоцију и подршку активностима Владе Републике Србије у процесу приступних преговора“, наводи АСД у саопштењу.

АСД закључује да је позив Владе Србије, резултат њиховог успешног дугогодишњег рада.

„Само сложна српска заједница може да помогне Србији на важном путу у Европску унију. Позивам све представнике наших друштава, клубова и организација у Аустрији на сарадњу. Указано поверење показује да је Влада Србије у нама препознала поузданог и стручног партнера који може да допринесе процесу придруживања Србије у ЕУ“, истиче председник овог друштва Марко Стијаковић.

austrijsko-srpsko-drustvo

Заменик председника АСД Вофганг Рорбах истиче да, ако преговарачки тим Владе Србије постави теме преговора на широку основу, ако настави да укључује цивилно друштво и наше стручњаке који већ живе у  Европи, исходи преговора мораују бити успешни за Србију.

Check Also

Видовдански виртуелни скуп представника српске дијаспоре из САД

Представници српске дијаспоре из Сједињених Америчких Држава окупили су се на виртуелном скупу како би …