srlaten

Back2Serbia – шанса за посао

извор: РТС

У београдском Студентском културном центру 14. и 15. јуна ће се одржати сајам запошљавања под називом Back2Serbia. Организује се други пут, а намењен је свим нашим држављанима који су живели у иностранству, као и онима који су у земљи и траже нове изазове у развоју своје каријере.

У београдском Студентском културном центру (СКЦ) 14. и 15. јуна одржаће се другу годину за редом сајам запошљавања под називом Back2Serbia, намењен свим нашим држављанима који су живели у иностранству, као и онима који живе у Србији.


Прошлогодишњи сајам је наишао на одзив од преко 1000 посетилаца из различитих делова света: Сједињене Америчке Државе, Немачка, Аустрија, Швајцарска, Канада, Енглеска, Шпанија, Русија, Аустралија. Учествовало је 15 водећих фирми из различитих сектора са преко 200 отворених радних места.

Сајам има подршку Министарства омладине и спорта, Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, Националне службе за запошљавање, агенције СИЕПА, док је едукативни партнер сајма и ове године ИТ академија. Генерални спонзор сајма је HR Solution d.o.o, златни спонзор ПРВА Српска телевизија, сребрни спонзор компанија Microsoft Development Центар Србија а међу истакнутим учесницима на сајму наћи ће се компанија JT International a.d. Senta. Пословни портали Poslovi.infostud.com, Klikdoposla.com, Poslovi.rs медијски су подржали догађај.

Сајам Back2Serbia такође има подршку групе повратника „Repats Serbia“ која броји преко 700 високообразованих стручњака који су некада живели ван Србије и који су се у њу вратили.

Главни циљ сајма Back2Serbia је да привуче младе људе са међународним образовањем и професионалним искуством вољним да се врате у Србију и да им кроз контакт са компанијама на дводневном сајму буде омогућена прилика да пронађу запослење у својој земљи.

Поред младих из дијаспоре, сви људи из Србије који су у потрази за послом могу посетити овај сајам.

За додатне информације и начину пријаве посетите сајт сајма запошљавања Back2Serbia.

Check Also

Гујон: Задовољство је било угостити наше сународнике из С. Македоније

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон угостио је данас …