srlaten

Бамбијево вече српске традиције и културе у Бечу

У суботу 15. јуна 2019. године, Културно спортско друштво Бамби из Беча, приредило је у свечаној сали Храма Рођења Пресвете Богородице добротворну презентацију Српске традиције и културе.

Поред предавања на тему „Улога Српске Православне Цркве у очувању идентитета Српског народа“ проф, др. Мирољуба Глигорића, посетиоци су имали прилике да виде и чују бројне игре, песме и обичаје, затим радове наших бака и да окусе разноврсну храну и пића из свих крајева Србије.

Културно Спротско друштво Бамби, представило је такође и своју богату ризницу народне ношње, где су притом објашњени мотиви који чине специфичности крајева из којих она потиче. Поред великог броја посетилаца, овој манифестацији присуствовали су и Амбасадор Србије др Небојша Родић, заменик председника 16-е бечке општине Тхомас Брандстäттер и сво свештенство Храма Рођења Пресвете Богородице.

„Овом добротворном манифестацијом желимо да прикажемо богатство и разноврсност српске културе и традиције, а такође завршавамо сезону 2018/19 и припремамо терен за богату сезону 2019/20 у којој ћемо Вам приредити  бројна изненађења и позивамо да постанете део Бамби породице“ изјавио је председник Бамбија Александар Саша Станковић и притом се захвалио Српској Православној Цркви за уступљене просторије и свим вредним члановима Бамбија на помоћи у организацији и одржавању манифестације.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …