srlaten

Беч у знаку тениса

Извор: dijaspora.tv

Спортско-едукативни тениски камп за децу из Србије, дијаспоре и региона одржаће се од 28. априла до 3. маја 2016. године у Бечу и окупиће велики број учесника од 7 до 14 година. Бесплатна школа тениса почиње у априлу, а Бизнис тенис лига у мају месецу.

tenis deca

Тениско спортско друштво АС из Беча сваке године организује спортско-едукативне тениске кампове са циљем да деца из Србије, дијаспоре и региона боље упознају своју историју, културу и језик, а и уз одличне тренере стекну и унапреде тениску игру.

Традиционални Ускршњи спортско-едукативни тениски камп „Беч 2016“ одржаће се од 28. априла – 3. маја, а тема кампа је „Учење и очување српског језика, културе, историје и традиције едукацијом и дружењем деце кроз спортске активности“.

Покровитељ и суфинансијер кампа је Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Владе Републике Србије. Тениски камп и завршни турнир малих шампиона биће одржани на новом комплексу тениских терена ТСВ АС у 11 бечком округу који пружа одличне услове за спортски рад и тренирање.

Са полазницима кампа радиће професионални и лиценцирани тениски тренери. Програм кампа траје 5 дана и обухвата: часове кондиционих вежби, часове тениса, спаринг мечеве и завршни турнир младих тенисера. Предвиђено је и разгледање Беча са темом „Трагом српских великана“ који су живели и стварали у Бечу у последњих 300 година.

Кроз игру, дружење и спорт деца ће усавршавати матерњи језик и учити о својој култури, историји и традицији. Своје учесће на кампу у Бечу су већ потврдила деца из Велике Британије, Аустрије, Републике Српске и бројних градова Србије.

Конкурс за учешће на кампу отворен је до 31. марта 2016. године.

За све додатне информације можете се обратити путем е-маила: office@tsv-as.at или на број телефона +43 650 525 60 77 или +43 650 525 60 78 (Момчило Јовановић, директор кампа).
Пријаву можете извршити на званичној интернет страници Тениско спортског друштва АС из Беча.

Бесплатна школа тениса

Тениско спортско друштво АС (ТСВ АС) из Беча на својим новим теренима у 11. бечком округу покреће пројекат двомесечне бесплатне школе тениса за децу почетнике. Сва деца су добро дошла, она која желе да пробају или да науче да играју тенис, али и она која желе да постану прави тенисери.
Бесплатна школа тениса намењена је деци узраста од 5 до 12 година, трајаће два месеца и одвијаће се у периоду од 08.04.2016. до 08.06.2016. године. Потребно је само да деца буду чланови клуба Ас, чија чланарина износи 10 евра месечно.
Циљ тениског клуба Ас је да тенис учини доступним многима, на првом месту деци, да га упознају, заволе и успешно овладају техником и тактиком игре.

Бизнис лига

„Тенис бизнис лига“ је замишљена тако да се поред спортских активности, окупе и умреже привредници из Беча и осталих земаља, и формирају бизнис клуб окупљен око тениса. Поред спортско такмичарске компоненте и умрежавања које омогућава људима из света бизниса да се међусобно упознају, ово је изванредна могућност за остваривање сарадње на бизнис реалацији.

Први турнир у новој сезони под називом „WTBL OPEN“ биће одржан у суботу 21. маја 2016, када ће бити уприличен и коктел за све учеснике и почасне званице.

Чланство у WTBL између осталог, доноси могућност учешћа на шест турнира у пероду од маја до октобра 2016, могућност учешћа на финалном Мастер WTBL турниру у октобру 2016. године и освајање занимљивих награда.

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …