srlaten

Београд у Бечу

извор: tob.rs

Туристичка организација Београда је 1. јуна организовала промоцију туристичке понуде наше престонице у Бечу, под покровитељством града Беча и под слоганом “Visit Belgrade – We Live Next Door”.

tob

Промоција Београда у Бечу је протекла као  целодневни догађај који је у познатом простору Курсалона окупио званичнике оба града, представнике туристичке привреде и представнике српске дијаспоре. Презентовани су  различити сегменти туристичке понуде Београда: култура, наслеђе, гастрономија, фестивали и др.

На догађају у Курсалону новинарима и представницима аустријских туристичких агенција су се обратили амбасадор Републике Србије у Бечу, Перо Јанковић директор ТОБ-а, Миодраг Поповић и чланица градског већа Града Белча, Аница Мацка Дојдер. Уследиле су презентације директора ТОБ о туристичкој понуди Београда, могућности за долазак у Београд коју је одржао представник Ер Србија, као и презентација Маје Лалић из организације Миксер под називом „Креативни Београд“.

У форми „мини сајма“ посетиоци су се у великој сали Јохан Штраус у Курсалону упознали са различитим сегментима туристичке понуде Београда, богатом културном баштином, туристичким садржајима, гастрономском понудом и догађајима и фестивалима у нашем граду. На догађају су се представити београдски хотели: Falkensteiner, Jump Inn, Radisson Blu Old Mill и Life Design, док су представници ТО Нови Сад презентовали туристичку понуду овог града.

Музеј града Београда представио је свој програм кроз игроказ На кафи код кнегиње Љубице у извођењу Наташе Поповске, док је Скадарлију као атрактивну туристичку амбијенталну целину представила глумица Љиљана Јакшић у улози Скадарлијске даме.

Дегустрацију традиционалне хране је припремио наш ресторан Колиба из Беча, док је представништво Ракија бара у Бечу служило ракију и коктелске напитке. Удружење винара и виноградара „Српска вина“ је организовало дегустацију домаћих вина, а међу излагачима су били и Галерија Бабка из Ковачице, Спортски центар Арена, Јахтинг клуб Кеј, Паун сапуни, и представници фестивала Миксер, Beer Fest и Fish Fest.

Уз презентацију београдског туризма наступио је и женски гудачки квартет Интермецо извођењем познатих песама о Београду и Штраусов Српски квадрил, док је састав Plug In кроз наступ електронске музике промовисао познати београдски фестивал Beer Fest.

Посетиоци овог догађаја имали су прилику да учествују у наградној игри и освоје викенд путовање у Београду за две особе. У оквиру промоције биле су организоване и пословне посете Привредној комори града Беча и Туристичкој организацији Беча.

У суботу, 30. маја, Бечу је била представљена и популарна београдска летња манифестација Beer Fest у клубу Pallfy SCANDALOUS ® Party, када су као гости вечери наступили београдски DJ-еви Mr.Zorba DJ & N.I.K.O.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …