srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Пред београдском публиком

Сопранисткиња Невена Павловић, која живи у Лондону, где је завршила престижну Гилдхол школу за музику и драму, наступила је 17. новембра први пут у националној опери у улози Сузане у Моцартовој „Фигаровој женидби“ на великој сцени Народног позоришта.

nevena pavlović

Млади сопран Невена Павловић, која тренутно живи и ради у Лондону, београдској публици представила се у улози Сузане у Моцартовој опери „Фигарова женидба“, у режији Јагоша Марковића, на великој сцени Народног позоришта. Њено богато извођачко интернационално искуство садржи различите стилове и репертоар – од италијанске опере до француских, енглеских, руских песама и немачког лида.

Невена Павловић је овог лета на позив америчке амбасаде у Београду на свечаности поводом обележавања Дана независности отпевала српску и америчку химну.

„Било је веома емотивно певати пред нашим државним врхом и званицама из дипломатског кора“, изјавила је Невена Павловић након тог догађаја и додала да је велика је одговорност пренети осећај патриотизма, а задржати уметничку вредност коју химне носе. У обе композиције покушала сам да пробудим код слушалаца љубав према Србији.

Невена Павловић сматра да је оперска сцена у Београду величанствена, али да би њен даљи развој требало уврстити у економски план Србије.

„Градили смо нове мостове, али култура је реално најјачи мост културне и политичке интеграције. Пуно Народно позориште у доба економске кризе показује да је опера исплатива и требало би је развијати“, изјавила је Невена Павловић у разговору за Наша новине.

Као специјални гост-солиста Павловићева је недавно наступала на бечком балу, као и на свечаном обележавању 50 година Дома омладине Београда.  Павловићева је својим солистичким концертом „Белешке о љубави“ отворила интернационални пројекат АРТ дијаспора 2014. у сарадњи с бившом Канцеларијом за дијаспору Републике Србије.

Check Also

„Струјно коло“ за Теслин рођендан

Удружење наставника музичке културе Србије под покровитељством Министарства спољних послова – Управе за сарадњу са …