srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Актуелно >>> Борис Милошевић нови председник СНВ-а

Борис Милошевић нови председник СНВ-а

Извор: srbi.hr

Скупштина Српског народног већа одржана је 13. јула 2019. године у Загребу, а за новог председника изабран је саборски заступник СДСС-а Борис Милошевић.

Прва и конститутивна седница СНВ-а након мајских мањинских избора одржана је данас у Загребу. За новог председника ове српске мањинске самоуправе изабран је саборски заступник Борис Милошевић.

Он ће на том месту заменити Милорада Пуповца који је био председник СНВ-а претходне 22 године, односно од оснивања. Пуповац је изабран за председника Савета СНВ-а, новооснованог тела ове институције унутар којег ће деловати и друге српске организације попут Привредника, Просвјете, ЗВО-а и СДФ-а.

За нове потпредседнице СНВ-а изабране су Драгана Јецков и Анета Владимиров, док ће генерални секретар ове институције бити Саша Милошевић.

Борис Милошевић рођен је у Шибенику 1974. године. Завршио је Правни факултет у Ријеци, а у девети сазив Сабора изабран је на листи Самосталне демократске српске странке. Недавно је постао и председник Већа српске националне мањине града Загреба.

Check Also

Видовданска академија у Темишвару

На летњој позорници Културног центра Савеза Срба у Темишвару, 27. јуна, уз обавезу поштовања свих …