srlaten

Братимљење Краљева и Најагара Фолса

У просторијама општине Нијагара Фолса у Канади у понедељак 26. октобра потписана је Повеља о пријатељству града Краљева и града Најагара Фолс. Свечаном чину потписивања присуствовали су   градоначелник Томислав Илић, народни посланик Зоран М. Бојанић, председник Посланичке групе пријатељства Народне скупштине са Канадом, новинар Политике Мирољуб Дугалић, градоначелник Најагаре Фолса Џејмс Диодати са сараднциима и амбасадор Р Србије у Канади Михаило Папазоглу.

bratimljenje
Градоначелници и Амбасадор Р Србије Папазоглу; фотографија: www.novine.ca

Братимљење ова два града организовано је уз подршку Амбасаде Р Србије у Канади.

Амбасадор Србије Папапазоглу је прилоком потисивања изјавио за Новине Торонто да је ово значајан корак за један град из Србије јер се отварају врата за културну и привредну сарадњу, која у будућности можда може иницирати неке канадске пословне људе и компаније да се заинтересују и за улагања у Краљеву.

„Треба градити што више оваквих мостова“, рекао је амбасадор Папазоглу.

Догађају је присуствовао и Миломир Главчић, добротвор и донатор изградње моста преко реке Ибар у Краљеву и набавке магнетне резонанце за Општу болницу Студеница у Краљеву, који редовно шаље помоћ свом родном крају. Делегација града Краљева је одржала састанак са Миломиром Глачићем и дипломатским представницима Србије у Канади.

Како наводе Новости из Торонта домаћини из Нaјагаре, Дениз Матејк, Александар Пантелић, председник Српске народне обнове из Канаде и свештеник Дејан Обрадовић потрудили су се да и остатак дана гостима из Србије остане у најлепшем сећању.

Чланак новинара Мирољуба Дугалића објављен у Политици, 5. новембра 2015. под називом „Чувари српске вере и традиције“ о Србима у Канади прочитајте ОВДЕ.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …