srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Брнабић са дијаспором у Норвешкој

У просторијама Амбасаде Републике Србије у Ослу, 22. новембра, организован је сусрет председнице Владе Републике Србије, Ане Брнабић са представницима српске дијаспоре у Норвешкој.

Председница Владе је упознала представнике српске дијаспоре са резултатима рада Владе Србије, пре свега у области економских реформи. Посебно је било речи о могућностима унапређења економске сарадње Србије и Норвешке.

Представници српске дијаспоре, представили су своја искуства у раду у Норвешкој, посебно у областима дигитализације и иновација, као и идеје за развој будуће сарадње две земље. Изнели су и предлоге и примере добре праксе који се могу применити, ради унапређења квалитета живота. Захвалили су председници Владе на сусрету, отвореном и конструктивном разговору и жељи да чује њихова искуства, ставове и нове идеје, што значајно доприноси повезивању наше дијаспоре са матицом.

Разговору су присуствовали и Сузана Бошковић Продановић, амбасадор Републике Србије у Норвешкој и Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије.

 (Извор: Танјуг)

Check Also

Онлајн радионица за инвеститоре из дијаспоре

Бесплатна онлајн радионица „Србија ствара могућности“ о пореским подстицајима за инвестиције дијаспоре у Србији одржава …