srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Вести >>> Честитка бечких Срба

Честитка бечких Срба

Извор: Танјуг

Заједница српских клубова у Бечу честитала је новој аустријској влади почетак мандата, осврнувши се посебно на чињеницу да је за шефа дипломатије изабран Себастијан Курц и поручила да се та кровна установа српских клубова ставља на располагање као мост сарадње две земље.

vlada bec

„У име Заједнице честитамо вам на именовању на место канцелара. Желимо наставити добру сарадњу коју имамо са више министарстава и дамо наш допринос побољшању квалитета живота свих људси у Аустрији, међу којима су и припадници српске заједнице, којима је ова земља постала друга домовина“, истиче се у писму упућеном канцелару Вернеру Фајману.

„Посебна ми је част и задовољство да вам у име Заједнице честитам на постављању на месту министра иностраних послова. Уверен сам да ћете и на овој важној функцији дати изванредан допринос у корист свих грађана који живе у Аустрији, али и у интересу даљег побољшања односа са Србијом“, истакао је председник Заједнице Борислав Капетановић у честитки упућеној новом шефу аустријске дипломатије.

Он је поручио да Себастијан Курц с тим у вези може рачунати на потенцијал и расположиво знање српске заједнице.
Капетановић је казао да се Заједница радо ставља на располагање као мост сарадње Аустрије и Србије.

„Са вама смо, као државним секретаром за интеграције, имали одличну сарадњу и радујемо се што ћемо је наставити будући да сте и даље надлежни за ову област, нагласио је он.

Check Also

Пажња: лажни сајт за гласачe у иностранству

Mинистарство државне управе и локалне самоуправе Владе Републике Србије саопштило је да ниједан државни орган …