srlaten

Дачић: Помоћ у новцу и роби за Србију око 15 милиона евра

извор: Танјуг

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је до овог момента прикупљено око 15 милиона евра помоћи у новцу и роби за санирање последица катастрофалних поплава које су погодиле нашу земљу прошлог месеца.

поплаве у србији

Он је, на конференцији за новинаре у министарству спољних послова, рекао да је на наменски девизни рачун Владе Србије и дипломатско-конзуларних представништва за санирање последица поплава до 29. маја уплаћено више од четири милиона евра, а да вредност хуманитарне помоћи у роби, послате посредством амбсада, износи 11,5 милиона евра.

Дачић је навео да је на наменски девизни рачун Владе Србије за санирање последица поплава уплаћено 2,9 милиона евра, а на наменским жиро рачунима у дипломатско-конзуларним представништвима 724.000 евра и 93.000 долара.

Преко Пејпал сервиса наше амбасаде у Бриселу са разних страна света уплаћено је 530.000 евра.

Шеф дипломатије најављује да то није крај и каже да ће бити прикупљене две донације у амбасади Србије у Москви, од по 100.000 долара, које су за санирање последица поплава у Србији и Босни и Херцеговини, прикупили привредници са ових простора.

У Србији штета од поплава на инфраструктури, укључујући енергетску, телекомуникациону, железничку и путну, износи више од 260 милиона евра, изјавила је потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …