srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Актуелно >>> Дачић у посети Бањалуци

Дачић у посети Бањалуци

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се 05. септембра 2018. године, у Бањалуци са председником Републике Српске Милорадом Додиком, председницом Владе Републике Српске Жељком Цвијановић и министром индустрије, енергетике и рударства Петром Ђокићем. 

Након састанка, на конференцији за новинаре, министар Дачић је нагласио да Српска има подршку Србије и апеловао је на све да не забораве да је Република Српка једна и да сви воде рачуна о њеној будућности и односима са Србијом.

„За нас је питање Републике Српске и српског народа у Босни и Херцеговини питање од националног значаја број један“, истакао је министар.

Подсетио је на заједничке активности – недавно одржану седницу две владе у Требињу, рекавши да она представља континуитет успешне сарадње и заједничког рада на важним пројектима.

Шеф српске дипломатије нагласио је да Србија нема намеру да дестабилизује овај простор. Он је поновио да у вези важних животних питања не треба правити политичку причу, те да је грађанима најбитнији просперитет.

Министар Дачић је рекао да ће државни врх Србије доћи у Бањалуку 17. септембра, када ће у Републику Српску доћи министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

Председник Републике Српске Милорад Додик је подсетио на заједничке активности Српске и Србије и захвалио министру Дачићу на подршци Републици Српској. Он је истакао да су Срби у Републици Српској и Србији један народ.

Check Also

Видовданска академија у Темишвару

На летњој позорници Културног центра Савеза Срба у Темишвару, 27. јуна, уз обавезу поштовања свих …