srlaten

Дан Републике Српске обележен у Паризу

Извор: РТРС

Крсна слава и Дан Републике Српске обележен је и у Паризу. За то су се побринули представници Српске православне цркве и Савеза Срба Француске. „Битно нам је да будемо уз свој народ у Републици Српској. Да им покажемо да нису сами ни сада ни убудуће“, заједничка је порука стотинак окупљених у сали цркве Светог Саве у Паризу.

dan rs u parizu

Желимо да у овим тешким временима, када је наш народ угрожен на простору БиХ, будемо уз Републику Српску и подржимо иницијативу за обележавање њеног Дана, 9. јануара, поручују из Савеза Срба Француске. Упозоравају – уек смо спремни да се боримо за очување суверентитета Српске и помогнемо свом народу.

Поносно смо се придружили радости нашег народа у Српској поводом Дана Републике. Посебно морамо да будемо поносни на свете жртве које су дале свој допринос да Српска данас буде слободна, истичу у Српској православној цркви.

Обраћајући се окупљенима, амбасадор Србије при УНЕСКУ, Дарко Танасковић, подсетио је да су Срби одувек желели мир на овим просторима. Многи би, каже, данас желели да Дрина буде „нови Босфор“ између замишљеног истока и запада, што је за Србе неприхватљиво.

Историчар Алексиј Труд представио је геополитичку ситуацију на Балкану са освртом на уставност и право народа у Републици Српској на своју државу.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …