srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Дани српске медицинске дијаспоре

Дводневна конференција “Дани српске медицинске дијаспоре 2013”, под покровитељством Лекарске коморе Србије, почиње данас у Београду и у Нишу.

Скуп би требало да допринесе унапређењу сарадње између наших лекара из дијаспоре са институцијама и појединцима који представљају стубове квалитета здравствене заштите у Србији.

Татјана Радосављевић, директорка Лекарске коморе изјавила је да су учешће на конференцији потврдили многи стручњаци из различитих области медицине,како из Србије, тако и из Немачке, Норвешке, Аустрије, Швајцарске, Италије, Републике Српске, Македоније и Хрватске.

Првог дана биће одржан симпозијум на тему: „Трансплантација срца и плућа“ и „Скрининг и рана детекција меланома“, док ће се у Дому омладине у Београду истовремено одржати симпозијум „Повреде кичме и доњих екстремитета“.

Сутра у Дому синдиката у Београду одржаће се симпозијум „Приватна пракса – решење за здравствени систем Србије“, а у Дому омладине Преинвазивне лезије у хируршкој патологији“, као и „Хипербарична медицина“ у сали Народног позоришта у Нишу. За сутра у београдском Дому синдиката у 18 часова заказан је округли сто „Улога, место и значај српске медицинске дијаспоре у различитим видовима стручног усавршавања лекара у Србији“.

Поред лекара, на конференцији учествују и представници Министарства здравља и Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Check Also

Буквари за српску децу у Хрватској

Српско културно друштво “Просвјета” из Загреба, захваљујући донацији Управе за сарадњу сa  дијаспором и Србима …