srlaten

„Дани Српске у Србији“ у 11 градова

У Народном позоришту у Београду отворена је манифестација „Дани Српске у Србији“ која ће трајати до 29. септембра у Београду, Крушевцу, Краљеву, Шиду, Крагујевцу, Кикинди, Зрењанину, Сечњу, Нишу, Суботици и Новом Саду. Кроз богат садржај биће представљене научне, културне и уметничке институције из свих делова Републике Српске.

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон каже да је ова манифестација, са сада већ осмогодишњом традицијом, корисна за наш народ с обе стране Дрине и да доприноси јачању сарадње и међусобне повезаности.

„Ово је одлична прилика да се конкретно зближимо и још више сарађујемо јер ће до 29. септембра у 11 градова Србије бити представљени културни, туристички и економски потенцијали наше вољене Републике Српске“, рекао је Гујон.

На отварању манифестације у Народном позоришту у Београду интониране су химне Србије и РС, а наступио је и Симфонијски оркестар Бањалучке филхармоније. Свечаном отварању присуствовали су премијер Републике Српске Радован Вишковић, патријарх СПЦ Порфирије, министарка културе и информисања Маја Гојковић, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Check Also

Повезивање институција у кампањи заштите имовинских права Срба у Федерацији

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон и помоћница директора …