srlaten

Дани Српске у Србији

Манифестација „Дани Српске у Србији“ у организацији Представништва Републике Српске у Србији биће одржана од 19 до 23. октобра. Програмом и активностима овогодишње манифестације биће обухваћено неколико градова широм Србије – Београд, Нови Сад, Суботица, Вршац, Аранђеловац, Пландиште. Манифестација ће се и ове године реализовати у циљу што боље и квалитетније промоције и представљања привреде, културе, уметности Српске, као и у циљу унапређења и јачања институционалне сарадње са Србијом.

Фото: predstavnistvorsbg.rs
Фото: predstavnistvorsbg.rs

Промоција ће осим туристичке понуде најатрактивнијих дестинација Српске као што су Бањалука, Требиње, Јахорина, Лакташи, Бијељина, Билећа, Вишеград, Зворник, Приједор, обухватити и промоцију традиционалних производа Српске – ено и гастрономску понуду РС.
Програм ће бити обогаћен и културно забавним наступима / КУД „Alat Swislion“ – Требиње и женске певачке групе „Василисе“ – Билећа.

Туристичка организација Републике Српске обједињује промоцију туристичке понуде Српске у Београду, у Улици кнеза Михаила, код Делијске чесме од 20. до 23. октобра 2015. Свечано отварање манифестације је у уторак, 20-ог, у 10:00 часова. Манифестацију отвара Сребренка Голић, потпредседник Владе Републике Српске. Надаље програм ће трајати до 21 час, када ће у низу своју понуду представити туристичке организације Бања Луке, Лакташа, Зворника, Вишеграда, Приједора, Требиња, Билеће, Олимпијски центар Јахорина и Етно село Станишићи. Класичну промоцију туристичке понуде пратиће гастро и ено понуда тих регија и културно забавни програм.

У среду, на истом месту и у истом термину, биће представљена туристичка понуда Српске, Бања Луке, Лакташа, Билеће и Етно селo Станићићи.

У четвртак и петак, такође, на истом месту и у исто време представиће се понуда Републике Српск , Бања Луке и Билеће.

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …