srlaten

Српска деца из Хрватске у посети Скупштини Града Београда

Извор: beograd.rs

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић угостио је данас у Старом двору српску децу школског узраста из Пакраца и Карловачке жупаније, као и представнике Српског националног вјећа из те две хрватске области.

Никодијевић је изразио задовољство јер се већина деце налази први пут у главном граду Србије где ће, према његовим речима, обићи најзначајније институције нашег града и републике.

– Поздрављам да као грађани Хрватске, али пре свега као представници српског народа, овим доласком у престоницу Србије показујете да цените своје порекло, историју, културу и традицују. Не сумњам да ће вам ова посета пружити прилику да научите нешто ново о Београду, Србији и српском народу и, пре свега, о својим коренима – указао је Никодијевић.

Он је истакао да здање Старог двора представља једно од најбољих места где се спајају историја, традиција и култура нашег народа и у коме су се одиграли значајни догађаји. Такође је подсетио малишане да ће у Старом двору, а садашњој Скупштини Града Београда, имати прилику да виде значајна уметничка дела наших истакнутих уметника, као и да чују битне податке о самој згради и историјским приликама у њој стручног водича.

Деца из Хрвтске су претходно посетила Председништво Србије, односно Нови двор, док су у плану и посете Храму Светог Саве, Скупштини Србије, стадиону „Рајко Митић”, популарној „Маракани”, као и музејима и споменицима од значаја за историју српскoг народа.

     

Check Also

Гујон: Задовољство је било угостити наше сународнике из С. Македоније

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон угостио је данас …