srlaten

Деца из Пакраца и Липика у посети Бањалуци

Извор: Град Бањалука

Заменик градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић, уприличио је 10. новембра 2018. године пријем за групу ученика основних школа са подручја општина Пакрац и Липик, у оквиру пројекта Већа српске националне мањине под називом „Јачање образовања на српском језику и писму међу децом Пакраца и Липика“.

Пожелевши добродошлицу гостима, Амиџић  је изразио задовољство што је Бањалука део овог пројекта који јача образовање, културу и историју спрског народа.

-Срећни смо што смо могли да угостимо наше госте и пријатеље из општина у Западној Славонији у којима има велики број повратника и да тако јачамо сарадњу. Неопходно је радити на очувању српског језика и писма, те јачању националног идентитета српског народа – казао је Амиџић.

Малишани су обишли знаменитости града и ово је само један корак у интензивирању сарадње између Бањалуке и западнославонских општина.

Заменик градоначелника Пакраца Никола Ивановић,  оценио је да је за српску децу изузетно значајно што ће посетити културне знаменитости Бањалуке.

-Драго ми је што ћемо проширити нашу сарадњу и што ће представници институција из овог града посетити Западну Славонију и српске повратнике. Подршка нам изузетно значи да би остали оно што јесмо – рекао је Ивановић.

Пројекат „Јачање образовања на српском језику и писму међу децом Пакраца и Липика“ реализује Веће српске националне мањине Града Пакраца, а суфинансиран је на конкурсу Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије.

  

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …