srlaten

Деца из региона на Копаонику

У организацији Асоцијације „Спорт за све“ Београда, од 20. до 26.02.2016. на Копаонику, у Брзећу,  у хотелу „Јуниор“ одржан је традиционални  18. међународни зимски фестивал дечје рекреације „Копаоник 2016“ који је окупио око 200 деце из региона.

deca kop jedan

Покровитељ Фестивала је Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Министарство спољних послова – Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону је путем пројектног финансирања подржала овај догађај. У име Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону децу у кампу је посетио Растко Јанковић, помоћник директора.

Ова јединствена спортско-рекреативна манифестација, чији је основни мото Здравље-Знање-Забава за децу узраста од 10 до 14 година,  укључила је као и ранијих година, 200 деце из Љубљане, Бања Луке, Борова, Херцег Новог, Бијеле, Димитровграда, Београда.

Растко Јанковић са децом из Борова и Бања Луке
Растко Јанковић са децом из Борова и Бања Луке

Са тимом аниматора Асоцијације ”Спорт за све” Београда и професора са Факултета за спорт и физичко васпитање Београда деца су учествовала у низу спортско-рекреативних, едукативних програма: шетње, оријентационе игре, аеробик, кошарка, одбојка, алпско скијање-обука, нордијско скијање-обука, клизање-обука, санкање…

Check Also

Почеле са радом 4 нове допунске школе српског језика на Малти

У суботу и недељу, 16. и 17. oктобра, одржани су први часови у оквиру пројекта …