srlaten

Деца летње школе „Свети Сава“ код председника Вучића

Председник Србије Александар Вучић примио је групу деце из Ријеке, Костајнице и Задарског залеђа, полазнике летње школе „Свети Сава“, који се у Београду друже, али и уче о српском језику, књижевности и култури.

фотографија: Танјуг

У разговору са децом, председника је посебно обрадовало када је чуо да сва деца умеју да пишу ћирилицом, а занимали су га и дечји утисци о Београду, које су знаменитости обишли током, шта им се највише свидело и како су доживели главни град Србије.

Председник је рекао деци да ће, следећи пут када буду дошли, бити отворен и Музеј савремене уметности, као и наредне године Народни музеј, а када је чуо да се деца враћају вечерас, предложио је да остану још један дан, како би могли да вечерас гледају утакмицу Црвена Звезда – Краснодар, што је прихваћено са одушевљењем. Председник им је обећао да ће на утакмици официјелни спикер да каже да су и они присутни на стадиону и да ће да их поздрави 55.000 људи.

Седмогодишњег Тина Поповића председник је питао за кога навија.

„За Ријеку“, добио је одговор као из топа, на шта му је председник предложио да размисли и о неком мало већем клубу:

„Да то буде неки мало већи клуб од Ријеке, Динама, Хајдука. Значи, или Звезда или Партизан“, нашалио се Вучић.

Деци, углавном из Ријеке, Костајнице, Далмације, из Кашића, председник је рекао да је и он недавно обишао њихов крај, да је био у Смоковићу, у Биљану Доњем, Добропољцу, Кистањама и Ђеварском, те да је скоро све тада обишао од српских места.

Деци, која су у Београду обишла Музеј Николе Тесле, музеј Иве Андрића, Бели двор, Стари двор, Калемегдан,Храм Светог Саве, генерални секретар председника Никола Селаковић показао је и провео их кроз зграду на Андрићевом венцу. Видела су канцеларију и кабинет, радно место председника, сликали се унутра, видели горњу терасу, споменик цару Николају, библиотеку…

Председник Вучић, који се посебно обрадовао што су деца научила да пишу ћирилицом, малом Тину је рекао да ће због тога да добије посебан поклон.

Тринаесторо деце из Костајнице, Ријеке и Задарског залеђа гости су главног града и полазници летње школе „Свети Сава“, где уче о српском језику, књижевности и култури, обилазе разне споменике, историјска места, музеје.

Check Also

Управа помаже Србима у Босанском Грахову

Пчеларско друштво „Грахово“ из Босанског Грахова добило је милион динара /око 16.600 КМ/ помоћи од …