srlaten

Дечја креативност украсила Конзулат у Цириху

извор: РТС

У просторијама Генералног конзулата Републике Србије у Цириху отворена је Ускршња изложба радова деце која похађају допунску наставу на српском језику у овом делу Швајцарске. Поставка изложбе ће трајати до средине маја.

У сарадњи са Генералним конзулом Републике Србије у Швајцарској, Вером Вукићевић, у конзулату у Цириху је отворена Ускршња изложба радова ученика допунске наставе на српском језику.

Вера Вукићевић је отварајући изложбу изразила своју подршку родитељима који своју децу шаљу на допунску наставу на српском и истакла огромну важност ове наставе. Између осталог, њихов рад резултира и креативношћу какву су ученици исказали у осликавању Ускршњих јаја.

Ова Ускршња изложба се организује већ низ година уназад захваљујући, пре свега, професору Мишку Јовановићу.

„Ускрс је један од најлепших православних празника и сваке године се трудим да са својим ученицима приредим изложбу радова. Претходних година су то биле технике: цртање, осликавање Ускршњих јаја, бојење-шарање, израда мозаика. Ове године смо уз помоћ сликарке Данијеле Станковић упознали нову технику – марморирање. Ученици су били одушевљени овом техником рада, а њихови родитељи и посетиоци изложбе креативношћу, оригиналношћу и идејама малих уметника“ каже професор Јовановић.

Специјални гост изложбе био је Војин Коцић, студент гитаре на Музичкој академији у Цириху, који је уједно и освајач преко двадесет специјалних и првих награда на престижним међународним такмичењима у целој Европи и свету.

На самом крају деца су била награђена дипломама за учешће, које су направљене у разним бојама као симболика на шарена Ускршња јаја која су деца осликавала.

Изложбу Ускршњих јаја моћи ће да виде сви посетиоци Конзулата све до средине маја.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …