srlaten

Децо, почиње „Словарица“!

Извор: РТС

Серија „Словарица“ почиње да се емитује 10. фебруара на Сателитском програму РТС-а. Пројекат је покренуо Програм за дијаспору, намењена је нашој деци у иностранству, али и деци у Србији, узраста од 5 до 8 година. Од А до Ш – „Словарица“ – сваког радног дана, осим среде, у 18.45 на РТС САТ.

SLOVARICA
Фото: РТС

Серија Словарица почиње да се емитује 10. фебруара на Сателитском програму РТС-а, сваког радног дана, осим среде, у 18.45 сати. Пројекат је покренуо Програм за дијаспору, а намењена је нашој деци у иностранству, али и деци у матици узраста од 5 до 8 година.

У свакој од 30 епизода, ликови нас упознају са обичајима, песмама и играма нашег поднебља. Свака епизода посвећена је једном слову азбуке. Циљ је да деца науче да се лепо изражавају и упознају са својом историјом и традицијом.

„Носећа идеја је српски идентитет али на начин који је приступачан деци која расту у потпуно другачијим срединама, и то је била идеја водиља“, рекла је сарадница на сценарију, Николина Милатовић Поповић, представљајући серију јавности.

Деци, на крову једне зграде, друштво прави Куварица која их учи старим, заборављеним рецептима. Пројекат је рађен у 3Д студију са виртуелном сценографијом што је јединствен начин снимања игране телевизијске серије код нас.

Поред глумаца Весне Станковић и Матије Живковића, главни носиоци радње су чланови драмског Студија Бис. Идејни творац серијала, као и сарадник на сценарију је Николина Милатовић Поповић, аутор сценарија је Весна Станковић, а све то у режији Петра Станојловића.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …