srlaten

„Дијаспора Источне Србије“ за јаче везе с матицом

Боривоје Крекуловић и Крста Кикић из Удружења „Дијаспора Источне Србије“, које чине угледни појединци српског порекла из дијаспоре, заинтересовани су за пројекат „завичајних удружења“, које је покренула Канцеларија за сарадњу с дијаспором и Србима у региону. О томе су данас разговорали са директорком др Славком Драшковић, која је представила пројекат економског повезивања завичајних удружења са родним крајем.

Крекуловић, који живи у Швајцарској и Кикић у Немачкој, обојица из Неготина, истакли су у разговору да би њиховом Удружењу добродошла помоћ државе у стварању бољих услова за економско повезивање с матицом, на чему управо ради Канцеларија за дијаспору. „Дијаспора Источне Србије“ већ се повезала са регионалном комором из Зајечара и градом Нишом.

Директорка др Драшковић је госте упознала и са другим активностима Канцеларије, као што су рад на измени Закона о дијаспори, потреби да се Скупштина дијаспоре учини функциналнијом, а избор делегата репрезентативнијим. Најавила је отварање Канцеларије за брзе одговоре, која ће служити као сервис нашим људима из расејања и региона.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …