srlaten

Дијаспора из скандинавских земаља активно помаже

Норвешка
Савез српских клубова из Норвешке у сарадњи са Српском православном црквом у овој земљи прикупила је и донирала новчану помоћ у износу од 14.000 евра угроженима у поплави у Србији. Црвени крст из ове земље прикупио је 3000 евра.

nordijske temlje

Шведска
Удружење Солна из Шведске је дониралo 4 тоне хигијенског материјала и робе, a привредни клуб ,,Братство Светог Јована“ je покренуло акције међу шведским предузећима.

Данска
Донатори у сарадњи са амбасадом Републике Србије у Копенхагену прикупљају помоћ преко рачуна, а и у градовима Нествед, Хилерод и Копенхаген, где живи наша најбројнија дијаспора организује се интензивно прикупљање помоћи. Један од примера је група младих која се организовала преко друштвене мреже Фејсбук и прикупила око 80 кубних метара средстава за одржавање хигијене, хране одеће на више пунктова у области Копенхагена.

Check Also

Срби из Канаде скупили 500.000 долара

Реч је о новчаним прилозима прикупљеним у парохијама српске цркве односно епархије канадске који се достављају у добротворни фонд "Цар Лазар", а биће прослеђени у Београд на рачун који је наменски отворен за помоћ поплављенима при патријаршијском фонду "Патријарх Павле"