srlaten

Дијаспора и туризам

Конференција „Дијаспора и туризам“ на којој ће бити представљени примери добре праксе туристичке сарадње Србије са дијаспором биће организована 28. фебруара у 11.30 часова у свечаној сали Управне зграде Сајма у Београду.

Конференцију организује Владина Канцеларија за сарадњу са дијаспором и Србима у региону у сарадњи са Туристичком организацијом Србије, Туристичком организацијом Београда, Националном асоцијацијом туристичких агенција и Удружењем хотелијера и ресторатера Србије.

Циљ Канцеларије за дијаспору и наших партнера у овом пројекту је да омогућимо неспосредне контакте организатора путовања из расејања са представницима туристичке привреде Србије због пословне сарадње и размене искустава. Идеја нам је да све туристичке агенције у свету чији су власници српског порекла у своју понуду укључе аранжмане у Србији.

Након конференције, место састајања дијаспоре и матице током Сајма биће штанд Туристичке организације Београд.

Ово је почетак великог рада и сарадње не само на туристичким скуповима попут ове конференције, већ и активније сарадње са нашим дипломатско-конзуларним представништвима у свету, црквеним општинама, као и српским организацијама и удружењима широм света.

Позивамо туристичке агенције и организаторе путовања, представнике туристичке привреде у Србији и дијаспори, да пријаве своје учешће и допринесу формирању ваљаног туристичко-агенцијског производа Србије који можемо понудити свима у свету. Особа за контакт је Сања Недељковић, тел. 011/32-02-902, и-мејл: s.nedeljkovic@dijaspora.gov.rs.

Конференција „Дијаспора и туризам“ агенда