srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Дијаспора улаже у „јужну пругу“

Извор: Танјуг
Амерички бизнисмен српског порекла Слободан Павловић изјавио је да је спреман да инвестира на подручју Лесковца и југа Србије.
Фото: Танјуг
Фото: Танјуг

Он је током посете Лесковцу и након разговора са градоначелником Гораном Цветановићем појаснио да је заинтересован за куповину пољопривредног комбината „Поречје“ Вучје, који се налази у стечају и изразио спремност да његова „Павловић интернационална банка“, обезбеди повољне кредите за изградњу производних погона на југу Србије.

„Имао сам срећу да се упознам са градоначелником у цркви Грачаници у Чикагу и ми смо разговарали у вези са том компанијом“, рекао је бизнисмен.Према његовим речима, да бисмо могли нешто да учинимо за нашу земљу треба да зауставимо да наша младост одлази из ње.
„Ви знате да из јужне Србије одлазе сви за Београд или иностранство и да бисмо то спречили морамо нешто да отворимо у сваком месту, у сваком граду Србије и Републике Српске како би народ остао ту да ради и живи. То је мој циљ то је моја визија и верујем да ћу заједно са вама то да урадим“, рекао је Павловић.Градоначелник Лесковца Горан Цветановић задовољан је што је заинтересовао Слободана Павловића да дође из Чикага како би се упознао са инвестиционим потенцијалима Лесковца и југа Србије.
„Господин Павловић је познат по хуманости, по енергији и финансијској мудрости. Знате, увек је приоритет какво је стање у фирми, шта може да се очекује, какви су стратешки партнери а то је фирма која и сами знате има перфектну прошлост а сигуран сам и будућост уз добре стратешке партнере. Свака фирма која је приватизована, где је дошао добар домаћин, посебно у пољопривреди, има будућост и сигуран сам да ћемо имати позитивне ефекте“, оценио је Цветановић.
Пољопривредни комбинат „Поречје“ Вучје је до пре десетак година био један од највећих произвођача смрзнутог воћа, џемова и ракије виљамовке у Србији. „Поречје“ је приватизовано 2010. године али је 2012. године због непоштовања уговора о куповини, приватизација раскинута. Од тада је предузеће у стечају.
Павловић је један од најбогатијих људи српског порекла у Америци. Деведесетих година је сам финансирао изградњу моста преко Дрине „Павловића ћуприју“. Недалеко од Бјељине гради град „Слобомир“ а власник је још неколико фирми и банке.

Check Also

Изабран нови председник Савеза Срба Словеније

Извор: Савез Срба Словеније За новог председника савеза Срба Словеније изабран је Владимир Кокановић, за …