srlaten

Директна замена возачких дозвола у Немачкој

 Директор полиције Владимир Ребић и амбасадор Савезне Републике Немачке Аксел Дитман потписали су 20. фебруара у Београду Заједничку изјаву о намерама између Савезне Републике Немачке и Републике Србије о процедурама за замену возачких дозвола, која је од посебног значаја за велики број српских држављана који живе и раде у СР Немачкој.

Заједничка изјава о намерама између СР Немачке и Р Србије којом се регулише процедура за директну замену возачких дозвола ступа на снагу чином потписивања и важи за све категорије возила.

На основу ове изјаве држављанима Републике Србије је омогућено да српске возачке дозволе замене за немачке, без полагања возачког испита, за све категорије, уколико имају пребивалиште од најмање шест  месеци у Савезној Републици Немачкој.

„Министарство унутрашњих послова и у претходном периоду остварило је плодоносну сарадњу са Савезним министарством унутрашњих послова Немачке“, рекао је Ребић подсетивши да Савезна Република Немачка у огромној мери пружа подршку реформским активностима у оквиру Министарства унутрашњих послова кроз различите донације, обуке и усавршавања.

Амбасадор Савезне Републике Немачке Дитман истакао је да потписана изјава представља велико олакшање за грађане две земље, који бораве у Савезној Републици Немачкој и Републици Србији, јер могу на једноставан начин, по прописаним условима, без полагања возачког испита заменити возачке дозволе.

Важење возачких дозвола, које су издате у Р Србији, у иностранству можете проверити на страници конзуларних информација Министарства спољних послова.

 

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …