srlaten

Ђоковић: Србија не заслужује овакав третман у светским медијима

извор: Танјуг

ЊУJOРK – Наjбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао jе у интервjуу америчком часопису Њуjоркер да jе велики патриота и истакао да Србиjа не заслужуjе третман какав има у светским медиjима.

foto: zimbio.com

„Не кажем да jе Србиjа наjбоља држава на свету, али сигурно не заслужуjе такав третман светске штампе. Jа, коjи сам одрастао у Србиjи, знам историjу свог народа. Знам колико jе неправде нането нашим људима“, казао jе, између осталог, Ђоковић.

Oн jе додао да се чак труди да „не суди тим људима“ наглашаваjући како jе сигуран да нису добро информисани.

„Све jе то последица медиjског оцрњавања Србиjе у последњих 20 година“, констатовао jе светски тениски броj jедан.

Њуjоркер jе на девет страна обjавио причу о Ђоковићевом животу и кариjери, а сажето га описуjе као „спортисту, забављача, хуманитарца, патриоту и породичног човека, наjпозантиjег Србина на свету – човека коjи никога не оставља равнодушним“ и веруjе 100 одсто у животну филозофиjу „Привлачиш ствари онако како размишљаш, ти си онакав какве су ти мисли“.

Aуторка текста подсећа да jе Ђоковић наjбољи тенисер света већ 85 недеља, осим Вимблдона освоjио jе jош 36 ATП титула, укључуjући три Aустралиjен опена заредом и jедан УС Oпен. У 2011. години постигао jе нешто што многи сматраjу наjбољом сезоном у историjи тениса – добио jе 70 од 76 мечева, забележио 41 победу у низу, а ниjе поражен пре полуфинала на грен слемовима у последње три године.

Српски тенисер навео jе да jе веома побожан, да му jе покоjни патриjарх Павле jедан од узора, и да се не одваjа од дрвеног крста и броjанице коjе jе набавио у Хиландару.

Oн jе истакао да му jе много значила посета манастиру из 12. века коjи jе основао први српски архиепископ Свети Сава, где jе 2009. године боравио са оцем и браћом.
„Tо jе наjсветиjе место коjе сам посетио у свом животу. По цео дан смо се молили, шетали, jели два пута дневно… Jедноставно те враћа коренима и себи самом“, рекао jе Ђоковић.

Српски тенисер jе навео да има планове за будућност и да по завршетку кариjере „пре свега, види себе као породичног човека“.

Ђоковић ове недеље стартуjе на последњем грен слем турниру сезоне, УС Oпену, коjег jе освоjио 2011. године.

Орегинални чланак можете погледати овде.

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …