srlaten

Додела уџбеника ђацима првацима у Вуковару

Cвечано су подељени уџбеници и радне свеске родитељима 49 ученика првих разреда вуковарских основних школа, који похађају наставу на српском језику и писму (по моделу А). Скуп је одржан у просторијама Заједничког већа општина у Вуковару.

Средства су обезбеђена из буџета Покрајинске владе АП Војводине, на иницијативу Заједничког већа општина Вуковар. Помоћ је договорена са председником Покрајинске владе АП Војводине, Игором Мировићем, при чему је обезбеђено 600 хиљада динара. Уџбенике је штампала издавачка кућа ,,Просвјета“ из Загреба. Такође, Веће српске националне мањине града Вуковара, обезбедило је додатних 100 куна (13 евра) за куповину школског прибора, за сваког ђака прва који наставу слуша на српском језику и писму.

Свечаној додели уџбеника присуствовали су делегација АП Војводине, предвођена Миланом Ковачевићем, замеником покрајинског секретара за образовање и националне мањине и Генерални конзул у Вуковару, Милан Шапић. Ковачевић је изразио своје задовољство реализацијом ове акције и најавио будућу помоћ у циљу проширења акције на остале основне школе у општинама са већинским српским становништвом. Најављена је и помоћ у обнови вуковарске школе ,,Никола Андрић“. Председник Заједничког већа општина Вуковар, Срђан Јеремић, захвалио се матичној држави на вредној донацији као и родитељима који децу уписују на наставу на српком језику и писму.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …