srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Додељене награде ,,Златна значка“

Извор: РТС

На свечаности у Народном позоришту у Београду уручене су награде „Златна значка“ за 2014. годину, за допринос развијању културних делатности, коју додељују Културно-просветна заједница Србије и Министарство спољних послова.

zlatna-znackaУ Народном позоришту у Београду додељене су, традиционално тридесет девети пут, награде ,,Златна значка“ Културно-просветне заједнице Србије у сарадњи са Управом за сарадњу са дијаспором и Србима у региону. Ово је национално признање појединцима из Србије и иностранства за дугогодишњи допринос културним делатностима. Међу добитницима су и двоје новинара, наше колеге, Сузана Гвозденовић-Пузовић и Јован Мемедовић.

„О људима нашег порекла за које свет зна, Србија жели да упозна и теме које се тичу свих нас ма где живели јесте окосница ,,Магазина Србаја на вези“ који уређујем и водим. И заједно са мојим колегама имам ту привилегију и част да упознамо читаву једну Србију ван Србије, наше најбоље амбасадоре, људе који на најбољи могући начин представљају наш народ и Србију и показују како се воли Србија. Међу многим културним посленицима из иностранства и из Србије, колеги Јовану Мемедовићу и мени, као јединим добитницима новинарима, јесте заиста припала част да будемо у овако велипом и лепом друштву. И, наравно, дало нам обавезу да наставимо даље онако како треба“, рекла је Сузана Гвозденовић-Пузовић, новинар и уредник РТС-а.

Додељено је педесет три признања. Међу њима су истакнути уметници, културни активисти из дијаспоре, али и Србије. Жири, на чијем је челу био Милован Витезовић, све одлуке је донео једногласно. За много је ово било изненађење.

„Искрено говорећи, нисам очекивала ову награду, али сам почаствована што сам се нашла у оваквом друштву“, рекла је Лена Ковачевић Брчин, џез певачица.

„Нисам очекивала ову награду, али мислим да је дошла у правом тренутку. Награду коју сам добила је изузетно и вредна и обавезујућа и она ми даје подстрек и ветар у леђа да наставим да корачам изабраним путем, а то је пут који је мало трновитији и тежи, али је сигуран и чист“, поделила је са нама Слободанка Данка Стојиљковић, вокални солиста и музички уредник Радио Београда.

„Очекивао сам награду од оног тренутка од када сам добио мејл, али до тада не. Мислим да ми је ово прва награда ове природе. Обично је то из струке награда за неку улогу. Ово ми је прва улога од неког општијег значаја“, изјавио је Милош Биковић, глумац.

Check Also

„Струјно коло“ за Теслин рођендан

Удружење наставника музичке културе Србије под покровитељством Министарства спољних послова – Управе за сарадњу са …