srlaten

Гујон разговарао с делегацијом из Републике Српске

Арнo Гујон, директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, разговарао је са Златаном Клокићем, министром за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске и  шефом Представништва РС у Србији Млађеном Цицовићем о организацији заједничких сусрета са дијаспором на релацији Бања Лука – Београд, као и о објављивању уџбеника за децу дијаспоре.

Саговорници су се договорили да ће размотрити иницијативу за потписивање новог меморандума о сарадњи између влада Републике Српске и Србије ради јачања веза матице и припадника дијаспоре с територија Србије и Српске.

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон истакао је значај заједничког деловања, посебно  на плану очувања завичајног језика у дијаспори.

„Највећи део својих активности Управа усмерава на очување и јачање културног и језичког идентитета. Истовремено, на плану економског јачања веза припадника дијаспоре са завичајем, пред нама је много заједничког рада“, истакао је Гујон.

Министар Клокић је истакао опредељење Владе Републике Српске да изађе у сусрет потребама наших људи који живе у иностранству због чега је, како је рекао, недавно формиран Одсек за сарадњу с дијаспором у оквиру Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу.

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …