srlaten

Договорено овогодишње одржавање Кроса РТС-а

Извор: Крос РТС-а

Држава здушно подржава Крос РТС-а, и све његове образовне и спортске сегменте. Уз ту спортско-едукативну светковину наше збиље (и у земљи и у расејању), одавно су стала и удружења, савези, просветне институције, спортске организације…

Дана 15. априла 2019. године одржан је састанак у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, на ком су договорени су сви задаци и све обавезе. Домаћин је одредио репрезентативну екипу: др Славица Јашић, начелник Одељења за предшколско и школско образовање, Љиљана Симовић, шеф Одеска за послове основног образовања и васпитања, саветници министра – Милош Ковачевић, за спорт, и Милош Благојевић, Сектор за средње образовање. Из Министарства спољних послова – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону дошли су в.д. помоћника директора Растко Јанковић и виши саветник Олга Милојевић. У екипи Кроса РТС-а били су његов оснивач Стеван Ковачевић и дугогодишњи сарадник Душан Бабовић.

Сви детаљи су договорени и ускоро следи реализација. Крос РТС-а „У дијаспори“ већ увелико тече, баш као и „Образовни круг“. Ускоро се очекује и почетак још једног образовног сегмента од немерљивог значај за децу из дијаспоре и региона – „Сусретања“.

Што се такмичења тиче, 10. маја, у 10 часова из студија РТС-а, министар Младен Шарчевић даће знак за почетак Кроса РТС-а „Кроз Србију“. Очекује се учешће око пола милиона деце.

Крајем јуна и почетком јула, одржаће се Камп за децу из дијаспоре „Сомбор 2019“, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства омладине и спорта, Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, Града Сомбора, Спортског савеза Србије, Математичког института САНУ, Факултета педагошких наука-Јагодина, Педагошког факултета-Сомбор, Математичке и Спортске гимназије. Са свима њима, средином ове седмице биће одржан састанак, а тема – образовне и спортске радионице.

У октобру, Крос серијом завршиће се такмичарски део 29. Кроса РТС-а.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …