srlaten

Дугогодишња сарадња крунисана потписивањем протокола

У Франкфурту је 10. маја приликом „Мајских сусрета писаца дијаспоре“ чији је специјални гост био академик и књижевник Матија Бећковић, потписан међународни протокол о сарадњи у области културе између Удружења писаца „Седмица“ из Франкфурта и Културног и документационог центра Срба у Мађарској.

фото: Иван Јакшић

Циљ потписаног протокола је остваривање заједничких интереса у области културе чији је основни задатак очување српског језика, као и промовисање културних вредности и остварења Срба у Мађарској и Немачкој. Поводом потписивања протокола у препуној сали у присуству конзула Бранка Радовановића и Живорада Петровића, свештенства, као и песника из Немачке, Аустрије, Италије, Швајцарске, Мађарске присутнима су се обратили Милан Ђурић директор КДЦСМ и Љубиша Симић председник Удружења књижевника „Седмица“ књижевне заједнице Удружења књижевника Србије.

Потписиници Протокола изразили су задовољство разлогом поновног сусрета и истакли да потписивањем овог значајног документа отварају даљи пут културне сарадње и јачају везе између Срба у Мађарској и Немачкој.

КДЦ – 13. мај 2014

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …