srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Електронске књиге на српском језику на Амазону

Нова едиција електронских књига (www.e-knjige.org ) од фебруара ове године дистрибуира се преко Амазона. Циљ пројекта је да се литература настала на језицима који се говоре у Србији, Хрватској, Црној Гори и Босни и Херцеговини пренесе у медиј намењен читању на електронским читачима и афирмише се у оним земљама у којима је навика читања електронских књига у порасту. 

На овај начин, читаоцима ће се понудити велики број наслова како из књижевне баштине, тако и литературе која се у овом тренутку ствара – књига „Деценија: године које смо појели скакавци“ Владимира Јокића, епска фантастика Слободана Ћурчића, која тек треба да се појави као штампано издање у Београду.

Електронске књиге на нашем језику покриваће велики број жанрова, од врхунских домета уметничке прозе до „лаке“ литературе као што су крими и љубавни романи. Циљну групу пројекта представља дијаспора из земаља бивше Југославије.

До сада је „постављено“ двадесетак наслова још десет се поставља, а до краја године планира се да их буде двестотине. Осим на Амазону, планира се дистрибуција и на другим платформама.

Међу ауторима „Е-Боок Едитионс“ су Стеван Пешић, Раша Попов, Сава Дамјанов, Босиљка Пушић, Енес Халиловић, Михал Рамач, Срдјан Стојиљковић, Дражан Гуњача, Ема Пирошла Матић, Душко Домановић, Вујица Огњеновић, Невена Симин, Драгослав Симић, Владимир Арсић, Петар Воробјев, Драшко Драшковиц, Весељко Копривица, Марија Чолпа и Градимир Пашћновић, који први пут под својим именом објављује крими романе о приватном детективу Хејзију чије су авантуре штампане у укупном тиражу од милион и шест стотина хиљада.

У овом тренутку уредници ЕЕ преговарају са још педесет писаца и врло су задовољни одзивом.

Check Also

Буквари за српску децу у Хрватској

Српско културно друштво “Просвјета” из Загреба, захваљујући донацији Управе за сарадњу сa  дијаспором и Србима …