srlaten

Фестивал српског филма у Јоханесбургу

На Фестивалу српског филма у Јоханесбургу у Јужноафричкој Републици, у организацији Филмског центра Србије, који траје од 22. до 29. новембра, учествује 15 српских филмова новије продукције. Филмови се приказују у биоскопском комплексу, са 15 биоскопских сала, велелепног здања „Монтекасино“.

Церемонију је отворио глумац Бранислав Лечић, уз наступ Српског културно-уметничког друштва „Африка“, неколико српских писаца и сликара који живе и стварају у Јужној Африци. Фестивал је почео нашим награђиваним филмом Монтевидео, Бог те видео, а на програму су српски кандидат за Оскара, у категорији филм на страном језику Кад сване дан, затим Клип, Тилва Рош, Смрт човека на Балкану, Устаничка улица, Шешир професора Косте Вујића, О, Гринго, Синема Комунисто, Љубав и други злочини, Турнеја, Беса, Бели лавови, Клопка и Практични водич кроз Београд са певањем и плакањем.

Амбасадор Србије у Јужноафричкој Републици Горан Вујичић, заслужан за одржавање ове значајне презентације српске кинематографије, најавио је да ће овакве манифестације бити много чешће него до сада.

Check Also

Гујон са студентима на прослави Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Студентском граду

Од раног јутра студенти из Београда обележили су Дан српског јединства, слободе и националне заставе. …