srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Вести >>> Фонд дијаспора за матицу отворио мост

Фонд дијаспора за матицу отворио мост

Преко реке Обнице, у насељу Бошковићи надомак Ваљева, отворен је мост дуг 22 метра, у чију изградњу је Фонд дијаспора за матицу инвестирао 10 милиона динара, након што је мост порушен током поплава прошле године. Отварању су присуствовали највиши представници града Ваљева, представници Фонда, већи број мештана, представници медија и околних општина.

most-765x510

Мост преко реке Обнице има приоритетан значај, јер мештанима насеља Бошковићи омогућава једину комуникацију са осталим насељеним местима. Изградњом новог моста у насељу у коме живе 62 домаћинства са око 200 становника, обезбеђени су услови за несметан живот мештана који живе и раде у овом делу територије Ваљева.

Директор Фонда Живадин Јовановић  рекао је да је српско расејање увек уз свој народ у матици, а посебно у тешкоћама. Он је рекао да је Фонд до сада финансирао изградњу десет мостова, од овога на реци Обници до Варадинске дуге преко Дунава, код Новог Сада.

„Само у току ове године, Фонд је обновио 22 дома у Обреновцу, три школе у Параћину и Осечини, болницу у Крупњу, два обданишта у Параћину и Голупцу, много улица и других јавних објеката широм Србије и Републике Српске“, истакао је Јовановић.

Check Also

Од петка 22. маја без ПЦР теста за улазак у Србију

Од петка, 22. маја, за улазак у Републику Србију неће бити потребан негативан тест, нити …