srlaten

Фонд за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону расписао конкурсе за српска удружења

Фонд за избеглa, расељенa лицa и сарадњу са Србима у региону АП Војводине расписао је Конкурс за подстицање јавног информисања на српском језику у земљама у региону и Јавни позив за финансирање и суфинансирање пројеката организација Срба у региону.

Конкурс за подстицање информисања се расписује ради доделе средстава за реализацију пројеката информисања на матерњем језику припадника српског народа који живе у земљама у региону. Предложени проjекат мора се реализовати преко медија чије се седиште налази на територији државе из које конкурише предлагач пројекта.

Циљеви конкурса су увођење, побољшање или проширење програмских садржаја у медијима, као подршка остваривању права српског народа у земљама у региону на информисање на сопственом језику, неговања сопствене културе и идентитета, развоја образовања и језичке културе. Пријављивање траје од 8. априла.

Јавни позив за финансирање пројеката српских организација из региона односи се на доделу средстава за реализацију пројеката од значаја за припаднике српског народа који живе у земљама у окружењу. Фонд ће финансирати или суфинансирати програме из различитих области који се односе на промовисање српског културног наслеђа, обележавање јубилеја, образовања, као и неговања језика и ћириличког писма. Позив је отворен до 15. априла.

 

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …