srlaten

Фондација Новак Ђоковић реновирала два вртића

Извор: Танјуг

У Свилајнцу су данас свечано отворена два објекта Предшколске установе „Дечија радост“, које је Фондација Новак Ђоковић за мање од два месеца санирала и опремила након поплава, из донације од 146.000 евра, односно 17 милиона динара.

Новак Ђоковић„Изузетно смо срећни јер по плану отварамо вртић у Свилајнцу, који је претрпео највећу штету од свих установа јавне намене на територији ове општине“, рекла је након отварања објекта пројект менаџер Фондације Горана Џуџа Јаковљевић.

Истичући да ће, обновом ова два објекта, у вртиће кренути око 250 малишана, она је додала док се Фондација „ставља на располагање општини уколико је потребно да помогне у санацији централног објекта, како би „Дечија радост“ у потпуности била враћена у функцију“.

Џуџа Јаковљевић је подсетила да је Фондација протекле недеље отворила вртић у Петровцу на Млави, у који је уложено 136.000 евра, као и да су почели радови на вртићу у Обреновцу у вредности од више од пола милиона евра, наведено је у саопштењу.

Председник Општине Свилајнац Предраг Милановић изразио је наду да ће са Фондацијом Новака Ђоковића наставити да сарађују, јер су показали изузетну професионалност, брзину, ефикасност, а пре свега хуманост.

„Фондација нам је много помогла да у најкраћем року комплетно обновимо објекте 2 и 3 нашег поплављеног вртића, а то значи да ће од данас око половина малишана моћи да крене у вртић. Тиме полако решавамо један од највећих проблема нашег града након поплава“, рекао је он и додао да се још ради на реконструкцији централног објекта вртића, која треба да буде готова до зиме.

Директорка ПУ „Дечја радост“ Зорица Ђорђевић изјавила је да је катастрофална природна непогода за собом у поплавном таласу оставила пустош, али није уништила наду и снове деце „нашег града и вртића“.

„Појавила се Новак Ђоковић фондација која је несебичним ангажовањем и улагањем омогућила да се део вртића обнови и опреми и да данас можемо опет да га вратимо својој намени – да буде вртић пун дечјег смеха, граје и радости“, истакла је Ђорђевић.

Свилајнац је у ноћи између 15. и 16. маја задесила велика природна катастрофа у којој је „Дечија радост“, једини предшколски објекат у општини који је примао 450 деце, претрпео највећу штету и био потпуно неупотребљив. У сва три објекта уништен је комплетан инвентар и опрема за рад, подсећа се у саопштењу.

Радови су почели одмах након потписивања уговора, почетком јула. Комплетно реновирање је, поред осталог, подразумевало инсталацију нове котларнице, зидарске и молерске радове, исушивање свих унутрашњих и спољашњих површина, уградњу унутрашње столарије, замену комплетне ПВЦ столарије, уградњу венецијанера, замену санитарија.

Објекат је у потпуности опремљен, а компанија ЈРЈ донирала је многобројне књиге и наслове и тиме испунила полице у дечијим учионицама.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …