srlaten

Годишња Скупштина СПКД „Просвјета“ из Херцег Новог

У Херцег Новом, 3. децембра 2019. године, у организацији Српског просветног и културног друштва „Просвјета“, одржана је годишња Скупштина друштва.

Скупштину је отворила и водила председник СПДК „Просвјета“ Оливера Доклестић, која се у свом излагању осврнула на реализоване активности друштва у 2019. години, финансијски биланс, као и планиране активности у 2020. години. Говорећи о околностима у којима функционише друштво, Оливера Доклестић је више пута истакла значај суфинансирања пројеката од стране Републике Србије и посебно се захвалила Управи за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и Министарству културе и информисања Републике Србије.

Како је истакла „Просвјета“ тренутно реализује пројекат „Књижевно-језичке радионице“ коју похађа између 18 и 25 ученика из основних школа у Општини Херцег Нови, а која се суфинансира средствима добијеним на конкурсу Министарства културе и информисања. Доклестић је указала да ће „Просвјета“ поред бројних активности које су планиране за следећу годину, у фебруару 2020. године, штампати измењено и допуњено издање књиге „Бокељи на страни Србије у Првом светском рату“ аутора др Милана Гулића (научни сарадник Института за савремену историју из Београда).

 Годишњој Скупштини друштва су присуствовали председник удружења „Српски Соко“ из Херцег Новог Небојша Рашо, председник подружнице „Матице Боке“ из Херцег Новог Мирко Мустур, као и други угледни гости. Такође, годишњој Скупштини друштва испред Генералног конзулата Републике Србије у Херцег Новом, присуствовао је конзул жеран Зоран Дојчиновић.

 

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …