srlaten

Горан Богдановић председник Одбора за дијаспору

На 12. седници Одбора за дијаспору и Србе у региону од 12. новембра, чланови Одбора изабрали су Горана Богдановића из Посланичке групе Борис Тадић-Социјалдемократска странка, Заједно за Србију, Зелени Србије, за председника Одбора.

skupstina

Одбор се информисао о активностима чланова Одбора у претходном периоду. У расправи о информацији сугерисано је да се већи број чланова Одбора укључи у састав делегација приликом различитих сусрета са представницима дијаспоре, а посебно Срба у региону. Такође, инсистирано је на присуству представника Министарства спољних послова на седницама Одбора и договорено да се Одбор огласи и осуди нападе на српске ученике у Хрватској.

У наставку рада, чланови Одбора упознали су се са Извештајем о посети делегације Одбора Републици Словенији у периоду од 7. до 9. октобра 2015.године, који је представио члан Одбора Милорад Стошић.

Заменик председника Одбора Миодраг Линта информисао је чланове Одбора о досадашњој сарадњи Одбора и Централног савета Срба у Немачкој, а о српској дијаспори у Немачкој, односно, питању њихове структуре и организованости, институционалној присутности, асимилацији, пројектима које Савет спроводи, иницијативама Савета и другом говорио је Милан Чобанов, потпредседник Централног савета Срба у Немачкој.

На крају седнице заменик председника Одбора Миодраг Линта обавестио је чланове Одбора да ће 19. новембра Одбор бити домаћин делегацији Парламента Румуније и позвао чланове Одбора да присуствују овом сусрету.

Седници је председавао Миодраг Линта, заменик председника Одбора.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …