srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Горан Богдановић председник Одбора за дијаспору

На 12. седници Одбора за дијаспору и Србе у региону од 12. новембра, чланови Одбора изабрали су Горана Богдановића из Посланичке групе Борис Тадић-Социјалдемократска странка, Заједно за Србију, Зелени Србије, за председника Одбора.

skupstina

Одбор се информисао о активностима чланова Одбора у претходном периоду. У расправи о информацији сугерисано је да се већи број чланова Одбора укључи у састав делегација приликом различитих сусрета са представницима дијаспоре, а посебно Срба у региону. Такође, инсистирано је на присуству представника Министарства спољних послова на седницама Одбора и договорено да се Одбор огласи и осуди нападе на српске ученике у Хрватској.

У наставку рада, чланови Одбора упознали су се са Извештајем о посети делегације Одбора Републици Словенији у периоду од 7. до 9. октобра 2015.године, који је представио члан Одбора Милорад Стошић.

Заменик председника Одбора Миодраг Линта информисао је чланове Одбора о досадашњој сарадњи Одбора и Централног савета Срба у Немачкој, а о српској дијаспори у Немачкој, односно, питању њихове структуре и организованости, институционалној присутности, асимилацији, пројектима које Савет спроводи, иницијативама Савета и другом говорио је Милан Чобанов, потпредседник Централног савета Срба у Немачкој.

На крају седнице заменик председника Одбора Миодраг Линта обавестио је чланове Одбора да ће 19. новембра Одбор бити домаћин делегацији Парламента Румуније и позвао чланове Одбора да присуствују овом сусрету.

Седници је председавао Миодраг Линта, заменик председника Одбора.

Check Also

„Струјно коло“ за Теслин рођендан

Удружење наставника музичке културе Србије под покровитељством Министарства спољних послова – Управе за сарадњу са …